Stages per opleiding

Actie-pakket

Inburgering door Quintis

Een snelle inburgeringscursus door Quintis voor de buitenlandse "stagiaires". Check de online videos hier. >

Sranan Sabi (weetjes)

 • Suriname is qua grondstoffen het 7 na rijkste land ter wereld. Er wordt in Suriname op legale en op illegale wijze veel goud gewonnen in het binnenland. In de stad kan je redelijk goedkoop gouden sieraden kopen.
  Een mond vol gouden tanden, gouden ringen en gouden kettingen betekent dat je veel “pakkie” (geld)hebt.

Boven Surinames – Dan Ta Bai

Omschrijving

Het boeken van deze tour kan online op www.dantabai.com of bij één van onze verkooplocaties!

De naam van dit oord betekent letterlijk ‘het geruis van de stroomversnelling’. Dan Ta Bai ligt aan de Boven Surinamerivier die uitmeert in het Brokopondo stuwmeer.

De tocht naar Dan Ta Bai gaat dwars door de jungle van Suriname.
De route is ongeveer 176 km lang en duurt 3,5 uur. Eenmaal aangekomen op de bestemming varen wij naar een prachtige stroomversnelling genaamd: Apresina Sula. Het is ongeveer 5 minuten varen. U kunt hier heerlijk zwemmen.

Ook bezoeken wij vanuit Dan Ta Bai een traditioneel marron dorp. Hier kunt zien hoe de lokale bevolking jaagt, vist, korjalen bouwt, kleding maakt en verkoopt en het eten bereidt.

Tijdens de boswandelingen kunt u verschillende diersoorten tegenkomen zoals bosapen, papegaaien en screaming piha’s.

Dan Ta Bai organiseert speciaal voor toeristen culturele avonden. Er wordt dan op traditionele muziek gedanst. Op Dan Ta Bai zult u zich beslist niet vervelen. Tegen een kleine bijbetaling heeft u toegang tot het  adventure Island waar u gebruik kunt maken van kabelbanen, pijl en boog  kunt schieten of slingeren in het water aan de Tarzan Swing.

 

Dan Ta Bai heeft voor een ieder wat wils: rust, cultuur en ook avontuur. Wilt u een mooie combinatie van cultuur en natuur? Aarzel dan niet en boek nu uw reis naar Dan Ta Bai!

Breng zelf een bezoek aan de Marron cultuur voor meer informatie kijkt u op www.dantabai.com

 

Vertrek:
Elke maandag, woensdag en vrijdag

Tijdsduur tour:
2 nachten, 3 dagen

Terug in de stad:
Rond 17.00 uur

Prijs:
225 euro toeristen
175 euro studenten

Mogelijke stageplaats

 • HR-assistent

  Functie: HR-assistent Stageaanvang: in overleg Stageperiode: 12 – 24 weken Onze opdrachtgever is een gerenommeerd management & consultancy bureau. Het bureau houdt zich bezig met: • Bedrijfstrainingen en consultancy op het gebied van Human Resource Development en Human Resource Management; • Het bedrijf verzorgt workshops bij o.a. probleemoplossing en strategisch management, visie, missieformulering, SWOT analyses, tevredenheidsonderzoeken, research op diverse gebieden; • Begeleiding van organisatieveranderingsprocessen; • Advisering en training op het gebied van werving, beoordeling, training & development, loopbaanplanning; • Persoonlijke coachingstrajecten voor managers. De klantenkring bestaat uit grote ondernemingen, non-profitorganisaties enz. lees meer over deze stageplaats…… Lees meer over deze stage —->

Sranan Sabi (weetjes)

 • Parbo-bier

  Een Djogo wordt een literfles bier genoemd. Bij bestelling van de fles wordt je gevraagd hoeveel cups je erbij wilt. Cups zijn plastic bekertjes, omdat je zelden alleen drinkt. Op de hoeken van straten zie je veelal mannen na werktijd samen een Djogo delen.
  Heineken, Bavaria en Oranjeboom zijn tevens verkrijgbaar maar voor de Surinamer gaat de voorkeur uit naar het Surinaamse Parbo-bier.

Testimonials

 • Vanavond (in Nederland) is Rogér aan de terugreis begonnen. Met veel, heel veel pijn verlaat hij Suriname. Niet alleen aan het land maar vooral ook aan de mensen in Suriname heeft hij zijn hart verloren. Mailtjes, telefoontjes, sms-berichtjes, alles was altijd vol lof. Het zal zeker niet bij deze enige keer blijven dat hij jullie land bezoekt, daar ben ik van overtuigd.
  Mede dank zij jou en andere collega’s en vrienden heeft hij zo’n mooie tijd van zijn stageperiode kunnen maken. Wij willen je dan ook heel erg bedanken hiervoor. Bedank ook de andere mensen van jullie kantoor. Als je weer eens in Nederland bent ben je van harte uitgenodigd bij ons in Posterholt.
  lees meer over deze stageplaats…