Stages per opleiding

Actie-pakket

Inburgering door Quintis

Een snelle inburgeringscursus door Quintis voor de buitenlandse "stagiaires". Check de online videos hier. >

Sranan Sabi (weetjes)

 • Rijst is het hoofdvoedsel in Suriname, Surinamers eten in de middag over het algemeen een warme maal. Kip of rijst ontbreken hieraan zelden. Elke bevolkingsgroep kent haar eigen gerechten en lekkernijen. De meeste stagiaires keren terug met een paar kilootjes extra terug naar taataa (Nederland). Laat dit je niet afschrikken, want Suriname beschikt over goede fitnesscentra en vele zwemgelegenheden om deze pondjes te verbranden.

Boven Surinames – Dan Ta Bai

Omschrijving

Het boeken van deze tour kan online op www.dantabai.com of bij één van onze verkooplocaties!

De naam van dit oord betekent letterlijk ‘het geruis van de stroomversnelling’. Dan Ta Bai ligt aan de Boven Surinamerivier die uitmeert in het Brokopondo stuwmeer.

De tocht naar Dan Ta Bai gaat dwars door de jungle van Suriname.
De route is ongeveer 176 km lang en duurt 3,5 uur. Eenmaal aangekomen op de bestemming varen wij naar een prachtige stroomversnelling genaamd: Apresina Sula. Het is ongeveer 5 minuten varen. U kunt hier heerlijk zwemmen.

Ook bezoeken wij vanuit Dan Ta Bai een traditioneel marron dorp. Hier kunt zien hoe de lokale bevolking jaagt, vist, korjalen bouwt, kleding maakt en verkoopt en het eten bereidt.

Tijdens de boswandelingen kunt u verschillende diersoorten tegenkomen zoals bosapen, papegaaien en screaming piha’s.

Dan Ta Bai organiseert speciaal voor toeristen culturele avonden. Er wordt dan op traditionele muziek gedanst. Op Dan Ta Bai zult u zich beslist niet vervelen. Tegen een kleine bijbetaling heeft u toegang tot het  adventure Island waar u gebruik kunt maken van kabelbanen, pijl en boog  kunt schieten of slingeren in het water aan de Tarzan Swing.

 

Dan Ta Bai heeft voor een ieder wat wils: rust, cultuur en ook avontuur. Wilt u een mooie combinatie van cultuur en natuur? Aarzel dan niet en boek nu uw reis naar Dan Ta Bai!

Breng zelf een bezoek aan de Marron cultuur voor meer informatie kijkt u op www.dantabai.com

 

Vertrek:
Elke maandag, woensdag en vrijdag

Tijdsduur tour:
2 nachten, 3 dagen

Terug in de stad:
Rond 17.00 uur

Prijs:
225 euro toeristen
175 euro studenten

Mogelijke stageplaats

 • Het opzetten van een businessplan/marketingplan voor een postbedrijf

  Titel: Het opzetten van een businessplan/marketingplan Stageaanvang: z.s.m. Stageperiode: 3 tot 6 maanden De opdracht is ten behoeve van een opstartend postbedrijf. Dit postbedrijf zal de volgende diensten aanbieden: – Een koeriersdienst; – een vrachtpakkettendienst; – postbussen. Stageopdracht – Een businessplan te schrijven en deze implementeren; – een marketingplan op te stellen en deze te implementeren; – in samenspraak met de directie bepaalde werkprocessen ontwikkelen ten behoeve van de aangeboden diensten; – onderzoek doen naar acties die moeten worden ondernomen om het bedrijf te positioneren binnen de samenleving; lees meer over deze stageplaats…… Lees meer over deze stage —->

Sranan Sabi (weetjes)

 • Bakra?

  In Suriname wordt een Nederlander een Bakra genoemd. Veel Surinamers denken dat ze hiermee de Nederlanders plagen. Slechts enkelen echter weten de letterlijke betekenis: Meneer (= Ba)Hogere God (= Kra). Genoeg geplaagd dus!

Testimonials

 • “Zonder de uitstekende begeleiding van Suristage.com zou ik nooit in Suriname zijn aangekomen. Ik heb een prachttijd gehad.
  Ik werd na een lange vliegreis netjes bij het vliegveld opgevangen en vervolgens heel persoonlijk naar een prachtige en veilige woning gebracht. Toen ik vervolgens op mijn stageplaats kwam kende het hele bedrijf mijn naam al!

  Ik ben Suristage.com erg dankbaar voor de goede zorgen. Een echte aanrader.”

  Monika Kowalewska,
  Student CMV
  Avans Hogeschool