Stages per opleiding

Actie-pakket

Inburgering door Quintis

Een snelle inburgeringscursus door Quintis voor de buitenlandse "stagiaires". Check de online videos hier. >

Sranan Sabi (weetjes)

  • Een Djogo wordt een literfles bier genoemd. Bij bestelling van de fles wordt je gevraagd hoeveel cups je erbij wilt. Cups zijn plastic bekertjes, omdat je zelden alleen drinkt. Op de hoeken van straten zie je veelal mannen na werktijd samen een Djogo delen.
    Heineken, Bavaria en Oranjeboom zijn tevens verkrijgbaar maar voor de Surinamer gaat de voorkeur uit naar het Surinaamse Parbo-bier.

Suristage.com op het NOS journaal

Is het zo verstandig om je stage naar Suriname zelfstandig te regelen?

Het is mogelijk, maar heb je voldoende begeleiding?
Met de studenten van Suristage.com is gelukkig nog nooit wat gebeurd, dit laten wij namelijk niet over aan toeval. We houden onze studenten goed in de gaten, we plaatsen ze in veilige huizen en hebben regelmatig huisbezoeken, tevens wijzen wij in het uitgaansleven op eventuele gevaren. Suriname is niet onveilig maar je moet wel bewust en verstandig bezig zijn. Je stage regelen via een stagebureau is zo verstandig, je weet nooit tegen welke problemen je aanloopt.

Kimberly regelde zelf haar stage naar Suriname dit was het resultaat.
Met een bijbehorend filmpje van de NOS waar Jan van Swaaij van Suristage de studenten een voorlichting geeft.

‘Ik smokkelde onbewust’

 

Marechaussee, Schiphol.
“Kun je dit flesje lenzenvloeistof voor mijn tante meenemen? Ze is het vergeten”, vroeg een Surinaamse vriend aan Kimberly kort voordat ze haar koffer inpakte om richting het vliegveld in Suriname te gaan. “Ik nam het flesje aan en controleerde het deksel even. Het was verzegeld, dus niks mis mee, dacht ik.” Tot haar grote verbazing bleek het geen lenzenvloeistof, maar vloeibare cocaïne te zijn.

 

“Het zat mijn vader niet lekker dat er zo’n grote druk lag op het afhalen van het flesje. Ik werd meerdere malen gebeld en dat vond hij verdacht, dus besloten we naar het politiebureau te gaan.” De vloeistof werd direct getest en het bleek te gaan om vloeibare cocaïne met een waarde van meer dan twintigduizend euro. Het verdere onderzoek is in handen van de marechaussee op Schiphol.

 

“Ik associeerde drugs met poeder en ik had geen idee dat cocaïne ook in vloeibare vorm voor kwam. Het is heel stom geweest dat ik überhaupt iets meenam voor iemand, maar die jongen had mijn vertrouwen gewonnen.” Het was een goede vriend, die Kimberly hielp aan een woonruimte toen ze zonder onderdak kwam te zitten. “We gingen vaak uit eten, stappen en het binnenland in. Ik heb geen enkel moment het idee gehad dat hij dat alleen deed om mij te gebruiken als drugssmokkelaar.”

 

Bedreigd
“Ik heb enkele jaren geleden stage gelopen in Suriname en ging er laatst heen om vakantie te vieren en oude vrienden te zien.” Er gaan elk jaar honderden jonge Nederlandse jongens en meisjes richting Paramaribo om daar stage te lopen. In de meeste gevallen gaat het om stages op scholen en in de ziekenhuizen. Kimberly genoot ook dit keer weer enorm van het land, alleen had haar vakantie een bittere nasmaak.

Toen de vloeistof niet tijdig werd afgegeven, werd Kimberly bedreigd door de bende die achter de smokkel zat. Zij namen contact met haar op via de telefoon, sms en sociale media. “Ik ben op advies van de politie een tijdje weggeweest van huis en van werk”. De rust is nu teruggekeerd en Kimberly kan haar normale leven weer een beetje oppakken.

 

Stagiairs
De marechaussee op Schiphol die de zaak van Kimberly onderzoekt, wil niet ingaan op individuele gevallen, maar een woordvoerder ziet geen nieuwe trend in smokkel via nietsvermoedende Nederlandse stagiairs.

“Smokkelaars zoeken tal van manieren om te smokkelen. Ook dit komt voor.” De stagebureaus in Suriname herkennen het verhaal van Kimberly en geven aan dat het een paar keer per jaar voor komt.

Kimberly regelde haar stage zelf, wat vaker gebeurt. Ze heeft de les op de harde manier moeten leren en is er uiteindelijk nog redelijk goed vanaf gekomen. “Ik had er niet aan moeten denken wat er was gebeurd als ik gepakt was. Niemand had me ooit geloofd dat ik van niets wist. Ik neem nooit meer iets mee voor een ander. Ik raad anderen aan dat ook niet te doen.”

Het artikel staat ook hier: http://nos.nl/video/343303-stagiaires-als-smokkelaars-vloeibare-coke.html

Comments are closed.

Mogelijke stageplaats

  • Meeloop-stage Opvoedkundig Bureau

    Stage: de stagiair werkt in principe aan hetzelfde regime als de plaatselijke collega’s, maar het werkrooster wordt via onderlinge afspraken geregeld. Stageduur:een stagevolume van 15 à 16 weken  en 3 vakantieweken. Stageaanvang: in overleg Een medisch opvoedkundig bureau: een ambulante hulpverleningsorganisatie voor kinderen van wie een optimale ontwikkeling bedreigd wordt. Afdeling van het ministerie van volksgezondheid en biedt poliklinisch hulp aan jongeren tussen 0-23 j., met bijzondere aandacht voor kinderen van 0 – 6 jaar (voor Vroegtijdige Onderkenning en Vroegtijdige Stimulatie). lees meer over deze stageplaats…… Lees meer over deze stage —->

Sranan Sabi (weetjes)

  • Parbo-bier

    Een Djogo wordt een literfles bier genoemd. Bij bestelling van de fles wordt je gevraagd hoeveel cups je erbij wilt. Cups zijn plastic bekertjes, omdat je zelden alleen drinkt. Op de hoeken van straten zie je veelal mannen na werktijd samen een Djogo delen.
    Heineken, Bavaria en Oranjeboom zijn tevens verkrijgbaar maar voor de Surinamer gaat de voorkeur uit naar het Surinaamse Parbo-bier.

Testimonials

  • “Zonder de uitstekende begeleiding van Suristage.com zou ik nooit in Suriname zijn aangekomen. Ik heb een prachttijd gehad.
    Ik werd na een lange vliegreis netjes bij het vliegveld opgevangen en vervolgens heel persoonlijk naar een prachtige en veilige woning gebracht. Toen ik vervolgens op mijn stageplaats kwam kende het hele bedrijf mijn naam al!

    Ik ben Suristage.com erg dankbaar voor de goede zorgen. Een echte aanrader.”

    Monika Kowalewska,
    Student CMV
    Avans Hogeschool