Stages per opleiding

Actie-pakket

Inburgering door Quintis

Een snelle inburgeringscursus door Quintis voor de buitenlandse "stagiaires". Check de online videos hier. >

Sranan Sabi (weetjes)

  • Suriname kent meerdere talen: Aukaans, Saramacaans en Sranan Tongo en nog meer verschillende indianentalen. Tevens wordt er Engels, Hindoestaans en Javaans en Spaans gesproken. Voor een land met bijna een half miljoen inwoners zijn dat veel verschillende talen. Deze talen hoor je dagelijks als je op straat loopt. Gelukkig spreekt bijna iederen even vlot Nederlands.

Stage lopen bij Stichting Unu Pikin

Voor HBO-studenten, oa Social Work MWD/SPH, Pedagogiek.
Stichting Unu Pikin: Schoolmeubilair, -materialen en Bibliotheken

Stichting Unu Pikin zet zich in voor het verbeteren van de leeromgeving van kinderen in Suriname. De Nederlandse tak van Stichting Unu Pikin doet aan fondsenwerving en zamelt allerlei educatieve materialen in, maar richt zich voornamelijk op (kinder-) boeken. Deze boeken worden in Suriname gebruikt om schoolbibliotheken op te zetten of te ondersteunen. Ook andere materialen worden ‘doorgegeven’. In Suriname heeft de stichting een sociale werkplaats waar schoolmeubilair wordt gemaakt door mensen die extra steun kunnen gebruiken, zoals jongeren zonder opleiding of mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking.

Unu Pikin Fietsen
Om nog meer mensen met een beperking een kans op een baan te geven, is de meubelfabriek recent uitgebreid met een fietsenwerkplaats. Daar worden telkens 2 of 3 jongeren (17-27 jr) met een grote afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot fietsenmaker, waarna ze elders gaan werken. De jongeren worden opgeleid door middel van een individueel leer-werk-traject met modules.

Ontwikkeling 

De stage heeft te maken met het verder ontwikkelen van de begeleiding van de deelnemers van het leer-werk-traject. Sommige modules (oa. omgaan met geld, klantencontact, jezelf presenteren) zijn nog onvoldoende uitgewerkt. Daarnaast kan er gewerkt worden aan het opzetten van Persoonlijk Ontwikkelingsplannen, sociale vaardigheidstraining, EHBO-les, veilig omgaan met internet etc, óók voor de medewerkers van de meubelfabriek.


Extra informatie met betrekking tot de stage

Taken:
Een deel van de tijd ben je op kantoor bezig met het verzamelen van informatie en het uitwerken van modules en begeleidingsstrategieën. Deze strategieën voer je uit in rechtstreekse begeleiding van de jongeren. Om een goede band met de
jongeren op te bouwen, werk je ook samen aan taken, die niet direct met je studie te maken hebben, vb meubels schilderen,
fietsen wassen, erf schoonmaken, helpen bij de boekenmarkt etc.

Collega’s:
De stage is geschikt voor 1 of 2 studenten. Van de studenten wordt verwacht dat zij een sociale opleiding doen en ervaring
hebben met jongeren (met een beperking), in (vrijwilligers-)werk of stage. Er wordt gewerkt onder aansturing van projectcoördinator Susanne Dekkers (CMV). In de begeleiding van de jongeren werk je ook samen met de fietsenmaker-instructeur.

Werktijden:
De werktijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag. ‘s Ochtends zijn de jongeren in de fietsenwerkplaats
aanwezig. Dan ben je dus vooral met de begeleiding bezig, de middaguren gebruik je voor uitwerking en onderzoek. Er is
voldoende tijd om te werken aan je schoolopdrachten en individuele leerdoelen.

Op maandag, in het weekend, nationale feestadgen en een door jou gekozen vakantieperiode ben je vrij.

Periode:
De stageperiode van minimaal 4 maanden kan vallen tussen september/oktober tot juni/juli.

Vergoeding:
De stichting is helaas niet in staat een vergoeding te betalen. Alle kosten die samenhangen met de activiteiten: reiskosten,
kopieerkosten, materiaalkosten, etc worden betaald.

Huisvesting:
De stichting verhuurt accommodatie aan stagiaires, vrijwilligers en vakantiegangers. Huize Unu Pikin staat naast de werkplaats en
heeft kamers en studio’s. Als je stage loopt bij de stichting, kan je tegen een gereduceerd tarief huren.

Informatie:
Voor meer informatie over de stichting en mogelijke opdrachten
kun je contact opnemen met info@suristage.com 0f het contactformulier

Comments are closed.

Mogelijke stageplaats

  • opvangtehuis voor HIV-geinfecteerden, ook kinderen

    Stage: opvangtehuis voor HIV-geinfecteerden, ook kinderen Stageduur: In overleg Stageperiode: In overleg Deze stage is in principe allround, de hulpvraag is in principe begeleiding van het clientensysteem maar ook gewoon dagelijkse werkzaamheden in het opvangtehuis. Zware intensieve stageplaats met veel mogelijkheden. Meer informatie omtrent stage op aanvraag.

Sranan Sabi (weetjes)

  • Uitgaansleven

    Naast het harde studeren is er natuurlijk ook tijd voor wat afleiding! Het uitgaansleven in Suriname is heel divers.

    Je kan bijvoorbeeld met je vrienden naar de hipsteclub van het moment. Geen zin om te dansen? Dan ga je lekker een van de vele kroegen bezoeken of lekker rustig wandelen langs de Waterkant, de favoriete uitgaans-spot van de locals.
    De Surinamer zelf gaat meestal uit aan het eind van de maand, wanneer hij zijn loon heef tontvangen.
    Populaire feesten zoals Lustig worden veelal maandelijks op buiten locaties georganiseerd.

Testimonials

  • Vanavond (in Nederland) is Rogér aan de terugreis begonnen. Met veel, heel veel pijn verlaat hij Suriname. Niet alleen aan het land maar vooral ook aan de mensen in Suriname heeft hij zijn hart verloren. Mailtjes, telefoontjes, sms-berichtjes, alles was altijd vol lof. Het zal zeker niet bij deze enige keer blijven dat hij jullie land bezoekt, daar ben ik van overtuigd.
    Mede dank zij jou en andere collega’s en vrienden heeft hij zo’n mooie tijd van zijn stageperiode kunnen maken. Wij willen je dan ook heel erg bedanken hiervoor. Bedank ook de andere mensen van jullie kantoor. Als je weer eens in Nederland bent ben je van harte uitgenodigd bij ons in Posterholt.
    lees meer over deze stageplaats…