Stages per opleiding

Actie-pakket

Inburgering door Quintis

Een snelle inburgeringscursus door Quintis voor de buitenlandse "stagiaires". Check de online videos hier. >

Sranan Sabi (weetjes)

  • Surinamers hebben zelf onderscheid gemaakt tussen een Marron (een in de slaventijd gevluchtte slaaf) of een stadscreool. De Marron wordt ook wel boslandcreool genoemd, voor sommige mensen brengt dit woord een negatieve lading met zich mee, Marron is een veiligere keuze.

Forensische opsporing (meeloopstage)

Stageplaats: Forensische opsporing
Tijdsduur: In overleg (tijdig tevoren aanvragen)
Lengte stage: In overleg

Stage lopen bij de Forensische opsporing in Paramaribo is leuk en spannend, je moet echter wel tegen een stootje kunnen. Je mag zelfstandig onderzoek uitvoeren onder begeleiding. De stage is leren van elkaar, de Forensische Opsporing moet roeien met de riemen die zij heeft en leert ook nog een hoop van jou als student.
Doordat deze stage bij de overheid is, duurt de aanvraag en toestemming altijd erg lang. Vroegtijdig starten met de aanvraag is geadviseerd. De Forensische opsporing is altijd blij met studenten uit Nederland.

Comments are closed.

Mogelijke stageplaats

  • Bedrijfskunde, marketing, management: Het schrijven van een adviesplan voor een autodealer

    Functie: Het schrijven van een adviesplan Stageaanvang: in overleg Stageperiode: 3 tot 6 maanden Voor een ambitieus bedrijf dat bekend staat als één van de grootste cardealers in Suriname en professionalisering hoog in het vaandel heeft staan, zijn zij op zoek naar een student met een HBO BE studieachtergrond of soortgelijk studieachtergrond. Stageopdracht Het schrijven van een adviesrapport waaruit blijkt hoe en met welke internationale cardealers, samenwerkingsovereenkomsten kunnen worden aangegaan. Stage-eisen Je dient een creatief denkvermogen en een flexible werkhouding te hebben. Daarnaast dien je gedegen vakkennis te hebben en kritisch te zijn. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn ook gewenst.

Sranan Sabi (weetjes)

  • Bakra?

    In Suriname wordt een Nederlander een Bakra genoemd. Veel Surinamers denken dat ze hiermee de Nederlanders plagen. Slechts enkelen echter weten de letterlijke betekenis: Meneer (= Ba)Hogere God (= Kra). Genoeg geplaagd dus!

Testimonials

  • Vanavond (in Nederland) is Rogér aan de terugreis begonnen. Met veel, heel veel pijn verlaat hij Suriname. Niet alleen aan het land maar vooral ook aan de mensen in Suriname heeft hij zijn hart verloren. Mailtjes, telefoontjes, sms-berichtjes, alles was altijd vol lof. Het zal zeker niet bij deze enige keer blijven dat hij jullie land bezoekt, daar ben ik van overtuigd.
    Mede dank zij jou en andere collega’s en vrienden heeft hij zo’n mooie tijd van zijn stageperiode kunnen maken. Wij willen je dan ook heel erg bedanken hiervoor. Bedank ook de andere mensen van jullie kantoor. Als je weer eens in Nederland bent ben je van harte uitgenodigd bij ons in Posterholt.
    lees meer over deze stageplaats…